Min lilla fotomodell


Så ser den ut på, den röd-bruna tunikan. Nu - fort av med den så det inte blir några fläckar, den ska packas ner och skickas.


En knippe rent solsken...

Äntligen fick jag möjlighet att använda detta solskenstyg, hurra!!! 
Tunika blev det igen, och något mer somrigt får man leta efter.

Tyg från Erikshjälpen i Säffle (!), det är faktiskt ett gammalt påslakan.

Storlekarna är 2. 3 samt 4 år.

Tack till Therese för färgredigering, jag fattar inte hur man gör...
Kika in till Therese på http://tispsytessie.blogspot.com/


Hemlig tunika...

...nåja, så värst hemlig blir den väl kanske inte om man lägger ut den på internet, men jag är ganska säker på att födelsedagsbarnet i fråga inte kommer att tjuvkika... :-)
Jag modifierade tunikemönstret som jag skrev om för några inlägg sedan, och först ut i den nya versionen är
denna röd-bruna kombination. Den har ett litet sprund bak och knäpps med en knapp.

 .

Jag är själv väldigt förtjust i båda tygerna, det bruna lövtrycket och den varmt rödprickiga. Känner mig ganska säker på att tjejen som ska få den kommer att passa jättebra i färgerna! Den här tunikan är storlek två år (med lite extra längd), men jag passade på att göra en likadan samt ännu en, en storlek större. Först till kvarn...

Jag hann också slutföra den tredje skidhuvan, denna skall min mellanson ha.



Han tyckte att det var väldigt orättvist att de övriga syskonen fick sina före, och det hjälpte inte när jag försökte berätta om trådar och nålar som behövde inhandlas...
Nu blev han hursomhelst mycket nöjd, och ville se sig i spegeln flera gånger.


Ett litet projekt till har jag hunnit med, och det är ett par mycket enkla velourbyxor till dottern. Jag tycker att velour är fantastiskt, skulle egentligen vilja ha hur mycket som helst - men tyvärr så kostar det ju, och, det är ju sällan heller tyvärr ekologiskt...




Jag ville inte göra muddisar igen, tycker att hon har så det räcker, så det fick bli den här varianten i stället. Färgen är, ja, ska man säga, fräscht mossgrön :-). Fin är den i alla fall!

Kul förresten med täcksömmen in-och-ut - gillar den stickningen, även i ett material som detta, blir liksom lite mer attityd!

Tyger idag - velouren från Myrins tyger, pingviner från Stoff och stil, mudd från Skroten och tuniketyger från Ohlssons i Karlstad, tror jag.

Mönster - byxor från Ottobre, skidhuva eget och så även tunikan.


Skidhuvor med det där lilla extra...

Häromdagen när barnen och jag klädde oss för att ha en riktig utedag i vintriga Värmland, ställde jag mig frågan - varför är de klassiska skidhuvorna för det första så tråkiga och för det andra så svåra att få tag på i nedre halvan av Sverige??? Vi använder huvorna jättemycket under vinterhalvåret, de är oerhört praktiska och barnen gillar dem.

Vad kan man dessutom göra med småbitar tyg som blir över?

Sagt och gjort, jag ritade av en av våra huvor, gjorde en lite större och en lite mindre i tyglappar jag hade kvar från beställningar i julas - och nu är jag faktiskt riktigt nöjd!!!




Barnen tycker huvorna är jättefina och använder dem gärna - de ser ut som små smällkarameller i backen!

Ja, det här ska jag definitivt utöka och göra fler av - det borde ju verkligen vara fler än jag som har användning för dessa?



Tygerna är bomullstrikåer från Myrins och Skroten.

Nästa gång ska jag prova med tunn fleece eller varför inte silke och ylle!


Söt som socker

Efter att jag sytt singoallorna i förra inlägget hände det sig så, att min lilltjej fastnade totalt för den gula! Jag hade inte tänkt att ge den till henne - åtminstone inte än - då den är alldeles för stor för henne.

Men hon fortsatte envist att bära runt på den och vägrade dessutom ge den ifrån sig, så till slut gav jag med mig och lät henne ta den på sig.

När hon fått den på sig insåg jag förstås att den solklart (!) är hennes och ingen annans!

Så - här kommer första live-bilderna - njut! Gladare (och sötare om jag får säga det själv) tjej får man leta efter...

 

 


En fläkt av sommar och sol...

... bjuder jag på i detta inlägg. Missförstå mig inte - jag älskar verkligen kylan och snön i år, det är en fröjd att tillsammans med barnen få uppleva RIKTIG vinter!!!! Men en liten solglimt så här i januari kan man väl kosta på sig... 

Singoalla är dagens tema och jag kunde inte motstå dessa tyger - de formligen ropade på mig! Efter några otroligt (det är bara förnamnet!!) hektiska veckor, fick jag äntligen tid att sitta ner en stund vid klippbordet och maskinerna.

De som jag visar här är i storlek 2 år, men finns även att få i storlekarna 3 och 4 år.

Nästa variant jag gör ska få bli lite längre samt en aning utställd - mer klänning eller tunika istället för blus. Användningstiden för de här plaggen kommer att kunna vara jättelång.

Dagens Aha! - den solgula blusen är ju rynkad och sedan kantad med band - det momentet ska jag helt klart nästa gång göra INNAN jag syr ihop ärmen... man ska väl lära sig den hårda vägen  ;-))




En fläkt av sommar...


Solgult är härligt!!!

Tygerna är från Skroten i Kinna resp Ohlssons tyger i Karlstad.
Mönstret - ja, det finns ju egentligen inget nytt under solen, men det är mitt eget.

Jag har en bunt secondhand-stuvar i lager för nästa steg, det ska bli SÅ kul att sätta igång!

Men nu - vinterkängor på och ut i snön!


Kallt som 17...

... och det tyckte killarna med när de skulle gå ut. Jag fick kvickt som ögat slänga ihop extra tjocka fleecemössor till dem.

De fick själva välja färg, båda ville ha tvåfärgat fast i olika ordning. Fleecen är den jag köpte i annat syfte häromdagen på Ohlssons tyger.

Mönstret har jag ritat ihop av olika mössvarianter vi hade hemma - kriterierna var 1. varmt om öron och nacke samt 2. inte för bylsigt. Den nedre delen är dubbel och sitter jättebra och tätt runt ansiktet och öronen. Hmmm, kanske det här var något att utveckla?

Jag tycker nog att jag lyckades att uppfylla det jag föresatt mig, men det vore kul att göra om mössorna i lite mer "sprakande" färger. Den här färgkombinationen känns lite för konventionell för mig.

Men killarna är nöjda!



Så här blev de - för tankarna lite till Bröderna Lejonhjärta...




Framifrån


Brunt som favorit idag

Har fyllt på lite i yngsta barnets garderob - brunt är visst stora favoriten just nu!

Vintertunikan i velour har extra långa ärmmuddar och liten polo i halsen. Här ska inte frysas!

Klänningarna kom till inför julen och alla kalas, men man kan också säga att de är prototyper för min kommande klänningsproduktion. Det är härligt när barnen slutat krypa och kan ha lite längd på klänningarna!

Det brun/rosa/orange bomullstyget är från Skroten tillsammans med den bruna velouren, och det andra klänningstyget är ett lapptäckestyg från gömmorna.


Vilka färger!!! Detta är helt klart favoriten!

Hmmm, måste helt klart öva mig på detta med att fotografera - så här flammig är den förstås inte i verkligheten... :-(




Jag funderar faktiskt på att göra en sådan här till mig själv, den ser så skön ut...

Nej, nu är det färdigbloggat för dagen. Åter till prov-babykläder...


Julafton för små flickor

Tre julpaket var beställda till tre små tjejer. De fick varsina en tunika, ett par velourbyxor, en klänning, en hoodie och en mössa. Det tog lite tid, men roligt var det!

Som ni kan se, så är temat detsamma, men varje tjej har fått sin egen variation.



Tyger mestadels från Skroten i Kinna och Myrins tyger, något second-hand också.


Lilla tjejen nummer ett


Lilla tjejen nummer två


Och lilla tjejen nummer tre





Pingvintyget från Stoff och Stil, så klart


Särskilt förtjust är jag nog i den roströda velouren - hade velat ha en bit till mig själv också...



Hoodies, hoodies...

... har varit tema på julklappsbeställningarna i år. Först ut turkosa hoodies i st 128 och 104 till ett par bröder i Värmland.

Turkosa hoodies - julklappsbeställningar i st 128 och 104



Velour och äppeltyg från Skroten i Kinna, mudd från Myrins tyger.

Mönster - eget, men inspirerat av Ottobre.

Det här var verkligen jättekul! Men roligast av allt är nog ändå att killarna blev så fina...

 
Mossgröna hoodies i st 116 och 104 till ett annat brödrapar.
Velouren och det galna fodret från Myrins, mudden från Skroten.

Man kan ju inte annat än att fröjdas över detta färgkalas... :-)





Sist - men inte minst - en "vuxenhoodie", beställd av en träningskille, utan ärmar skulle det vara...

Stretchfrotté från Myrins, foder av återvunnen trikåtröja, mudd från Myrins.

Hoppas att den passar!

till en träningskille


Bildredigering...

... är vad jag försöker lära mig just nu, men nytt program tar tid att lära sig... Tack ändå Fredrik för hjälpen! I väntan på julbilderna handlar jag fleece för att sy skidhuvor till barnen - för jisses, vad kallt det är! Undrar förresten varför muddarna på köpevantar är så korta??? Helt emot all logik, tyckte jag och en av mina systrar häromdagen.

Jag fyndade också några klänningstyger såhär efter jul, samt en solgul muddväv som jag VERKLIGEN ser fram emot att använda. Retro rules!

SöstraMi är ekologiska (främst) babykläder, en provkollektion håller på att utformas i samarbete med SmartVal - kika gärna in på länken här brevid. Det är ohyggligt spännande men också ganska frustrerande, egentligen mest för att tillgången till ekologiska material inte är så stor. Jo, visst finns det tyg att köpa, men priset blir ganska högt! Tips på grossister emottages tacksamt! Dagens nöt (eller kanske snarare årets;-)) - hur tillverka prisvärda ekologiska kläder som folk faktiskt har råd att köpa?

Nåja, medan jag funderar vidare fortsätter jag väl att rita, klippa och sy - inspiration och idéer finns det tack och lov gott om! Ikväll ska jag gå andra, eller var det tredje varvet med bodyn jag ritat?

God fortsättning till alla!

söstra mi gör en liten, unik kollektion med kläder för barn att leva i. Färg, form och funktion är nyckelorden.

söstra mi tvättar alla tyger innan sömnad med tvättnötter och strävar också efter att använda ekologiska och återbrukade material.

För beställningar eller frågor – välkommen att kontakta mig på [email protected]

Tack för besöket!

RSS 2.0