Välbehövligt till stor tjej

Lilltjejen har ju numera slutat med nattblöjan - nu är jag stor, mamma! Tidigare ville hon bara ha på sig kalsonger som sina bröder, men nu sedan alldeles nyligen är det bara trosor som gäller.
 
Av förklarliga skäl har hon nästan inga i garderoben, och jag blir nästan kräkfärdig av allt rosa, prinsessigt och puttenuttigt i affären. Dessutom är trosorna ofta rätt så små, korta liksom - och så kostar det ju hutlöst mycket!
 
Så idag tog jag fram ett mönster ur en gammal Ottobre och började fila lite. Jag har gjort dem högre i midjan och vidare i benöppningarna, tror att dottern kommer att gilla det.:-)
 
 
Storleken är 104. Åh, det var så kul att ta fram alla tygslattar, det går ju inte åt några stora mängder till en liten trosa.
 
 
Fina rejäla trosor blev det. SItter inte åt någonstans, men funkar bra under de eviga kjolarna som hon vill ha hela sommaren lång...
 
 
Ugglor och får är ekologiska från Jofotex.
 
 
Stjärnor från JNYdesign. 
 
Det är mycket snack om clearview-pressarfötter till coverlock i syforumen just nu, och nu börjar jag också känna ett trängande behov. På stjärntrosorna tex hade jag svårt att träffa rätt vid slutet av täcksömmen i bensluten (som man kan se här ovan), men eftersom de är för hemmabruk struntade jag i att repa upp ;-).
 
10 par nya trosor blev det sammanlagt under eftermiddagen - och det får man ju betrakta som ett gott dagsverke!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

söstra mi gör en liten, unik kollektion med kläder för barn att leva i. Färg, form och funktion är nyckelorden.

söstra mi tvättar alla tyger innan sömnad med tvättnötter och strävar också efter att använda ekologiska och återbrukade material.

För beställningar eller frågor – välkommen att kontakta mig på sostrami@gmail.com

Tack för besöket!

RSS 2.0