Upp ur sjuksängen....

Ja, den senaste månaden har verkligen gått i sjukdomens tecken - förkylningar, öroninflammationer och som pricken över i:t en elak halsinfektion som inte ville släpp taget.
Det har bla resulterat i att jag ligger efter med mina beställningar, men nu kan jag äntligen ta tag i dem igen! :-) Först ut en väska till en kompis som egentligen bara hade det kravet att den skulle vara grön.


Så här blev det - en modell som faktiskt har sitt ursprung i Knåpmoderns dagisväska. Jag har gjort om proportionerna så att det ska vara mer handväska över den, lagt till fickor på insidan och en knapp som "samlar ihop" väskan litegrann


Om man vill ha större saker i den går det bra att ha den uppknäppt.

Tyget har jag fått av någon som inte ville ha det längre - det är från Marimekko, superfint! Och fodret i enkel lakansväv i underbar, varm, nästan laxrosa färg från Stoff och Stil.

Den har en stor dubbelficka och en lite mindre på insidan.


Enkel och fin - tänk, när Knåpmodern gjorde denna väska första gången anade hon väl föga att det skulle bli en av de mest sydda modellerna i sybloggvärlden! :-)

Vaxduksväskor

Sådana här vaxduksväskor har jag både använt mycket och sålt en del av. Jag har haft dem både som en sk. blöjväska - med några blöjor, våtservetter och ett lite extra ombyte - som man kan först ha i skötväskan och sedan under vagnen när barnet är större. Otroligt praktisk liten väska att bara ta med. Tål vatten och smuts bra.

Lilltjejen har fortfarande en som vi tar med när vi är på resande fot, och jag har också sytt en till mig själv som jag har schampo, balsam, hudkräm och sånt i, en slags duschväska. Jag reser ju mycket i perioder, så då är det bra att kunna slänga ner den snabbt i resväskan när man ska iväg. Och eftersom den är av vaxduk så kan man ju ta med den in i duschen och man behöver heller inte oroa sig för ev läckage i väskan :-)

Den här beställningen gällde tre väskor - beställaren hade fått en sån här i present och ville ha tre till. Hon har två barn, så det blev två väskor till varje barn att ha extrakläder och sånt i, ta med till dagis osv. Kul!

Men mitt förråd av kraftigare vaxduk håller på att ta slut, så jag sydde ihop de bitar jag hade kvar - det blev lite lapptäcke över det hela - men fint!




Det verkar som om jag får tillgång till mer vaxduk av den här sorten om ett par veckor - då ska jag sy fler av dessa! :-)

Vårnyheter!

Ja, nu börjar det onekligen lukta vår - åtminstone i Göteborg!

Till den underbara butiken Sally Bazar på Ånäsvägen i Gbg levereras dessa vårnyheter - ännu fler produkter kommer att finnas där inom kort.

Vårmössor i barnstorlek

I fina klöver tyger i rött eller brunt

Det finns också dregglisar/scarves i dessa tyger - har bara inte fastnat på bild ännu...

Napphållare i sex olika varianter. O-ringen är godkänd och längden med :-)


Det prickiga tyget är från Amy Butler - i övrigt är det återbrukade vintagetyger.



Jag skickade också med några babyhaklappar - dvs mindre haklappar som tex är bra att ha när barnet får tänder och dregglar mycket. De är alltså inte lika stora som "mathaklappar" och de har en baksuda av plastad frotté.

Op till lång kille

Beställningen var mycket tydlig - en op med i bara rött och med svart dragkedja!
Jag brukar sy dem med konstrasterande tyg i huva och fickor och med stickningar i annan färg, men denna gång var beställaren bestämd på sitt färgval - så fick det bli!

Storleken är 140 på längden och ca 128 på bredden, då beställaren är en lång och smal 8-åring. Jag vågade mig inte ens på svarta stickningar, utan de fick bli röda de med :-)


Bastyget är ett collegetyg, men jag fodrade huvan med en bomullsjersey så att det inte skulle bli för tjockt. Och ja, dragkedjan går hela vägen upp - tydligen mycket viktigt. :-)

Ja, mer än så var det inte. Beställningen klar!

Hoodie beställd!

Till en liten tjej beställdes denna lilla hoodie med matchande mössa. Rosa/rödrandig velour och ekologisk bomullstrikå med lamm i huvan.

Och med mössan


Perfekt present!

Det går riktigt geschwint med dessa hoodies nuförtiden - tänker på hur det var i början... ;-) Kul att sy dem är det i alla fall.

Klöver till min lilla guddotter :-)

Till min lilla guddotter som jag tyvärr inte träffar så ofta ville jag i alla fall skicka en liten present!


En tunikeklänning i storlek 110/116 - ostruken vid fototillfället, men fin ändå... ;-)

Mönstret är eget och tyget från Stoff och stil. Jag tycker att det är jättekul att sy de här enkla tunikorna - så otroligt bra plagg, min dotter använder dem hela tiden!

Skickar paketet idag, men jag tror inte hon läser bloggen... ;-)

Systerdotterns nya kjol

När en av systrarna var här på besök (ja, jag vet att det är många systrar nu... ) önskade hon sig en kjol till 3-åriga dottern. Det blev en rundskuren kjol med mycket "snurrvidd" :-). Hoppas att hon gillar den, systerdottern...

Vintagetyg från tyghyllan, mudd i midjan och kantband runtom - enklare än så kan det inte bli :-)

Att alla foton ser så där lite gula ut beror förstås på det taskiga ljuset - ska bli härligt med vår och riktigt solljus! :-)

Syrum in progress...

Ni som läst bloggen kontinuerligt vet förstås att vi flyttade till en ny och större lägenhet i somras. Det var otroligt skönt att få mera plats då familjen vid det här laget är ganska stor, men tyvärr var den nya lägenheten otroligt sliten och nedgången. Då det är en hyresrätt fick vi förhandla med hyresvärden om renovering, och blev då erbjudna att få två rum helrenoverade.

För mig, som både arbetar med färg och form OCH har det som hobby och dessutom arbetar hemifrån mycket i perioder, är det förstås oerhört viktigt att hemmet funkar både estetiskt och framförallt praktiskt. Så jag förhandlade mig till att mot att vi renoverade själva så skulle de betala allt material för hela lägenheten (och dessutom byta några golv, bänkskivor och dörrar och sånt...)


Fördelen är förstås att vi nu gör i ordning det precis som vi själva vill ha det - och det är förstås bäst i längden! Nackdelen, ja, ni fattar ju själva hur många timmar man lägger ner för att planera, renovera och möblera en lägenhet i två våningar, ca 120 kvm, för tre barn och två vuxna - inklusive syateljé och hemmakontor. Men - i-landsproblem åsido - detta håller på att utformas till ett hem där vi kan leva och bo lääääänge, och det känns helt fantastiskt!!!


Eftersom jag arbetade på annan ort större delen av hösten och i princip bara var hemma en eller två dagar i veckan, så förstår ni ju hur utdragen hela den här processen har blivit - även om jag tycker att vi är duktiga och jobbar på ( på all ledig tid, känns det som ibland ;-).


Häromdagen hade iallafall turen äntligen kommit till syrummet, som nu ett par dagar senare verkligen har blivit ett fantastiskt ställe!

Jag tänkte visa några bilder på work in progress...


Här är högra sidan av sybordet  - det är ett hörnbord från IKEA med måtten 120*120 cm - gott om plats med andra ord!


Här fortsätter sybordet åt vänster med ytterligare ett bord som är 120 cm långt. Det använder jag till tillklippning och montering och allt möjligt. Det går dessutom att dra fram ut på golvet så att man kan komma åt från flera sidor :-)

Tapetvåden bakom maskinerna - som verkligen sätter fart på både min lust och inspiration - består mestadels av tapetprover från maleributiken.se. Där kan man köpa 1 metersbitar för endast 20:- styck! Tapeten som inramar det hela, dvs den som syns längst till vänster i denna bild, kommer från en tapet som blev över när jag tapetserade personalrummet på barnens förskola.

Det var faktiskt så jag fick idén. Förra helgen genomförde vi en ganska stor renovering på förskolan som det känns som om jag planerat i månader - men nu är det äntligen klart! Det sista vi gjorde var personalrummet, och när jag tog småbitarna med mig hem fick jag idén att dekorera bakom symaskinerna.

Det blev jättefint, och nu sitter det också väggfasta  hyllor ovanför bordet, som rymmer det mesta av tyg, sybehör och allt det där man behöver.

Men mer om det en annan dag :-)

Necessär igen

I ett underbart blåblommigt vintagetyg som jag sparat länge fick min syster(en annan syster denna gång) önska sig en ny necessär. Den här är en större variant med blixtlåsficka på utsidan och tre fack inuti.


Den är ungefär 30 cm bred och 28 cm hög - en rymlig necessär med plats för mycket :-)


Baksidan - som  ett konstverk!


På insidan finns ett helt fack på ena sidan och två mindre fack på andra.

Fordet är vanlig lakansväv från Stoff och Stil, tror jag.

Dragkedjorna jag använt till necessären är en historia för sig :-) En god vän till mig köpte ett lager med diverse saker och där hittades bla en stor kasse med dragkedjor - gissningsvis till jackor - som inte ansågs ha ngt värde utan skulle slängas. Som tur är så kom han att tänka på mig, så nu har jag en hel IKEAkasse full med mörkgråa dragkedjor att återanvända :-)

söstra mi gör en liten, unik kollektion med kläder för barn att leva i. Färg, form och funktion är nyckelorden.

söstra mi tvättar alla tyger innan sömnad med tvättnötter och strävar också efter att använda ekologiska och återbrukade material.

För beställningar eller frågor – välkommen att kontakta mig på [email protected]

Tack för besöket!

RSS 2.0