Och lite fler...

...när jag nu ändå höll på.

Den här gången var det barnen som skulle få nya necessärer, tyger drogs fram och det skulle väljas.

Storebror valde lejon, lillebror flodhästar och lillasyster elefanter. Intressant för övrigt att killarna valde de glada och billigare IKEA tygerna medan lillasyster inte ännu två år gick bestämt och rakt på det dyra designtyget :-)




Mäkta nöjda är de hur som helst och bemödar sig noga med att stoppa in tandborstarna i respektive necessär varje kväll, trots att jag förklarat att necessärerna använder vi mest när vi är bortresta...

Mönster: eget. Provar just nu storlekar och tekniker. Alla tre här ovan är olika sydda, även om de ser ganska likadana ut.
Tyg: Lejon och flodhästar från Ikea. Elefanter från Mairo.

Tripp, trapp, trull

Jag har under helgen surfat runt lite och tittat efter gratismönster, tutorials och inspiration allmänt - det är inte klokt så mycket kul det finns att ta del av!

Den här tut:en hittade jag hos http://modernquiltlove.wordpress.com/2009/07/14/perfect-box-pouch-tutorial/ - hrm, vet inte ännu hur man gör för att ändra namnet på länken... nåja...

Så här blev det i alla fall




Äntligen fick jag bruk av ett tyg som jag inte riktigt vetat vad jag ska använda till. Storleken här är den samma som i orginal-tut:en, men jag planerar att göra ett gäng  lite större sådana här.

Men nu - åter till marknadsförberedelserna...



En bloggklassiker har sett dagens ljus...

...även här hos mig. Det gäller den klassiska dagisväskan som Knåpmodern en gång uppfann och som sedan har kopierats och gjorts varianter på otaliga gånger.

Här är min variant, lite mer handväska än kasse.

'

Jag valde att göra två större samt två mindre fickor inuti för de där viktigaste småsakerna...
Satte också dit en tryckknapp för att hindra åtminstone de största sakerna att ramla ut :-)



Sådana här kan man ju nästan göra hur många som helst...


Glädje i systugan

För ett tag sedan ropade jag hem några mönster från 50-60-talet på auktion, och nu har jag äntligen hunnit ta fram och använda det ena!

En jacka i solgul indisk bomull, fodrad med lakansväv i fram- och bakstycke och "vanligt" foder i ärmar och som pricken över i applikationer på fickorna.



Jag vet inte riktigt vad jag ska kalla den här modellen, men i brist på annat blev det "Emiljackan". Jag tog avstamp i orginalmönstret, lade till lite och drog ifrån, samt avslutade med mudd i ärmarna - det är ju så praktiskt!

Äpplena - ja, dem hittade jag också på loppis, jag klippte sönder en sådan där "brickhållare", ni vet. Det bästa är att jag fortfarande har massa äpplen kvar att använda!!!



Den här jackan är i strl 2 år, just detta exemplar får nog min dotter - men jag kommer att sy upp den i 1, 2, 3 och 4 år och ta med mig till vårmarknaden i början av maj.

Och nej, den är inte olika lång i nederkanten, det var bara jag som inte strök ner kanterna ordentligt innan jag fotade... otålig, jag vet... :-( Blev visst lite tufs i kanterna också... nåja...

Bäst idag - helt klart invigningen av mönstret och att äpplena fick komma till användning

Sämst idag - att overlocken inte mår riktigt bra, körde av tre nålar bara innan lunch...

Hoodie beställd...

... av en liten tjej ändå från Helsingfors! Det är mitt lilla kusinbarn som idag är ca 3 månader.

Jag har ju sett hoodies som görs på andra bloggar, och det som är genialt är väl den här omlottknytningen, så att man lätt kan stänga och öppna vid behov.

Mitt mönster gjorde jag med raglanärm - jag tycket att det är SÅ snyggt och praktiskt - samt extralånga muddar på ärmarna så hon ska kunna ha den riktigt länge.


Men som ni ser så har jag fortfarande ingen kamera, utan har igen fotat med mobilen. Färgen på det här plagget är egentligen härligt mörkt chokladbrun - och det syns ju verkligen inte alls :-( Hur jag än redigerar och drar i reglagen så blir det inte bättre än såhär. Ni får väl använda er fantasi...

Huvan har jag fodrat med en restbit Nalle Puh och Tigger-trikå.

Mönster - eget
Velour och trikå - Myrins, tror jag
Ekologisk interlock till kantband - Jofotex

Bra - att jag fick till ett eget mönster till just en sån här hoodie, funkar bra tycker jag! Kommer jag att använda mycket.
Dåligt - att overlocken inte mår bra, så ibland måste jag använda alternativa "symetoder" - frustrerande! Men när ska jag hinna lämna in den?

Ingen kamera!!!!

Den glömdes kvar på påsklovet, så nu står vi utan. Har försökt fotografera med telefonen - men jag är INTE nöjd!
Det får helt enkelt anstå tills kameran är återbördad.

Syr som sjutton just nu - massa beställningar - kul!

Ett litet smakprov på mitt och Coverprons länge efterlängtade genombrott - vi har gått från att inte överhuvudtaget komma överens, morr... - till att fungera tillsammans riktigt hyggligt :-)

Babyhjälmar på tapeten, storlek ca 3-6 mån.


Ja, som ni ser, inga vidare bilder, svårt att redigera också...

Men hjälmarna är fina! Båda är beställda, jag passade också på att göra ett gäng extra som ska få följa med till SöstraMi´s första marknad i början av maj!

Blommande dreggel...

... kanske inte var världens bästa rubrik, men här kommer en laddning dregglisar - som med fördel också kan användas som scarves! - som legat hemma och obloggade ett tag.


Mönstrad bomullstrikå från Myrins på ovansidan och roströd velour från Skroten på undersidan.



Mönstret är eget.


Färdigt!!!

Alltid lika skönt när beställningar blir klara!

Här har vi ett elefant-set i strl 68





och ett - ja, vad ska man kalla det - set med jeans och skjorta också strl 68





och sist men inte minst, en repris på lilla fleecejackan i strl 74, fast denna gång med fordrad huva.







Brunblommigt...

Dessa tunikor tillhör en beställning och är gjorda av ett påslakan från Erikshjälpen.

Jag kunde inte låta bli att kombinera det med röd mudd, tyckte att det behövdes på något sätt...



Den större i storlek 86 har sk "farfarsknäppning"...






..och den mindre i storlek 68 fick ett lite enklare sprund.





Jag har tänkt göra fler av dessa inför sommaren, kanske med kort ärm också.


Mönstret är ett gammalt skjortmönster som jag förenklat kraftigt och använt som bas.


För övrigt snöar det och är ruskigt kallt idag, vart tog våren vägen? :-(

Påskaftons-pralin

Min ena systerdotter hade fått en ny vårjacka från en av de stora klädkedjorna, jättefin och lite 50-tals inspirerad sådär.

En sån där skulle ju lilltjejen bli fin i, tänkte jag och ritade raskt av den.

Men efter att tyget var valt och tillklippt och jackan sydd till hälften, märkte jag att den lilla tjej som jag föreställde mig bära jackan inte var min, utan min andra systerdotter! Hon är också inspirationen till kombinationen med den blå-turkosa mudden, som hon bara passar sååååå bra i.

Med lätt bävan räckte jag så fram den färdiga jackan - som tagit mååååånga timmar i anspråk vid sybordet, alla dessa detaljer - till min syster och frågade om hon trodde att det var något som dottern kunde passa i?

Som tur var blev hon jätteglad och klädde genast på sin dotter den - och den passade henne på pricken! Färg, form och allt blev precis som jag tänkt mig, verkligen kul!!!


Här har vi den, den kommer dock inte riktigt till sin fulla rätt här på bilden...






Härligt gult foder!



En detalj med nya loggan på etiketten

söstra mi gör en liten, unik kollektion med kläder för barn att leva i. Färg, form och funktion är nyckelorden.

söstra mi tvättar alla tyger innan sömnad med tvättnötter och strävar också efter att använda ekologiska och återbrukade material.

För beställningar eller frågor – välkommen att kontakta mig på [email protected]

Tack för besöket!

RSS 2.0