Pingvinerna in action!

Glada tjejer och pingviner som man blir glad av :-)



  






  






Ekologiska lamm & t-shirts

Tjejerna igen - visst blir man glad när man ser dem :-) !!

Slimfit t-shirts eller undertröjor om man så vill, ekologisk lammtrikå.

Kuvertringning för 1-2 åringar, dessa tröjor i storlek 80/86











Muddjeansen kommer också från SöstraMi - världens mest praktiska plagg!!! Mina barn älskar dem, alla tre!
Enkla, mjuka, bekväma och håller hur länge som helst ♥

Till tjejerna gjorde jag enkla, utan fickor eller detaljer med bara extra förstärkt gren och "växa"muddar.
Till mina lite större killar har jag gjort med fickor, fuskgylf och stickningar i både sid- och grensömmar.  Muddar både i midja och benslut - dock inte lika långa som till tjejerna.

Ekologiskt jeanstyg med stretch.

Mönster eget

Storlekar: till tjejerna 92/98 och till killarna 110/116 samt 122/128













Kusiner och hjärtan

Häromveckan träffades min lilltjej och hennes två kusiner med det egentliga syftet att de skulle prova lite kläder åt SöstraMi. Passform, funktion och design testades under några timmar av ganska kräsna tjejer :-)

Jag trodde att vi kanske skulle få dem att klä på sig något enstaka plagg, leka möjligtvis en liten stund för att sedan tröttna och kräva att få göra något annat. Kameran hade jag i högsta hugg och hoppades få åtminstone några foton.

Men tjejerna lekte glatt, sjöng sånger och ville gärna prova kläder och bli fotograferade. Jaa, det ska väl böjas i tid... ;-)

Tyvärr var det ju ganska mörkt så trots att jag hann ta så mycket som 700 (!) foton, så är de flesta ganska mörka - och mina bildredigeringskunkaper är ju högst begränsade.

Kul var det i alla fall och gav också mersmak - vore himla kul att ha en "riktig" fotosession någon gång!

















Pingvin-tunikor till kusinerna

Är inte barnen sjuka så är det man själv - det är oktober... Tiden räcker nästan bara till för det allra viktigaste, äta, sova, jobba, dagis, skola, handla, städa, tvätta - och vila, för annars blir man ju inte frisk igen.

Jag försöker muntra upp mig med att tänka på vilka roliga projekt jag ska ge mig i kast med när alla är friska och man är ikapp igen. Eller, kommer man nånsin ikapp? Just nu känns det i alla fall inte så, inte här hemma hos oss...

Men det är då man får öva på det där med att prioritera! :-) Strunt i tvätten och läs en bok till med barnen! Skippa disken och beställ hämtmat - det får man faktiskt! Blunda för röran och mys i soffan med maken en stund!

Eller - som i mitt fall - ställ in möten, ta några alvedon och bädda ner mig igen med hopp om att tillfriskna snabbt.

Man kan faktiskt redigera bilder liggandes också :-) Här kommer tunikor som systerdöttrarna ska få i födelsedagspresent - både jag, mina systrar och döttrarna älskar dessa pingviner!!!


Lime till E

Petroleum till A

Fina pingviner!

Modellen framifrån


Tunikan är ett fantastiskt plagg! Användbart som först klänning och sedan tröja både vinter och sommar!

Pingvnerna finns i fler färgställningar. Kantband av ekologisk trikå och tryckknappar från Bibbis.
Mönstret är eget och storleken 92

Utmaningen med det här plagget är förstås att få till sprundet i halsringningen så att det varken blir för löst eller hårt. Tror att jag hade lösaste inställningen på "rynket" på CP:n, ca 0,5. Här är ju tyget så tunt så att det drar i hop sig mycket - inte helt lätt.

Har förresten kommit mycket bättre överens med CoverPro´n och kantbandaren sedan jag efter ett tips från en annan syblogg - minns tyvärr inte riktigt vilken, ska verkligen kolla upp det och lägga ut - att med hjälp av en pappersbit göra 3 gånger vikt kantband i stället för 4. Grymt bra tips!!! Ska länka så fort jag hittar inlägget.

Och nu, tillbaka till sjuksängen...


♥♥♥ Ekologiska hjärtan för både tjejer och killar ♥♥♥

Idag är det unisex på tapeten - åtminstone enligt min smak! :-)

Lilltjejen växer så det knakar och fast hennes garderob av någon konstig anledning väller över av olika sorters klänningar (både sydda och ärvda) så är det lite ont om basplaggen. Främst vanliga långärmade tröjor saknar hon - det går ju åt en del.

Den här underbara ekologiska interlocken fastnade jag direkt för när jag såg den första gången i våras - färgerna, hjärtana, mmmm :-) - och beställde den således omedelbums. Men då var den slut!

Då den några månader senare kom i nästa omgång hann jag vara med och snabbt köpa några meter - sedan tog  just den här färgställningen ganska snabbt slut igen, men hoppas det kommer meeeeer. Jag skulle kunna leva med detta tyg i många år :-)

Så först ut, långärmade tröjor, dessa i storlek 92




Trippelstickningar både som dekoration och fåll - just nu är jag och CoverPro:n helt överens, yey!





Det går också fortfarande åt ganska mycket byxor härhemma, så jag ville göra byxor som både är sköna att ha på sig men ändå var av lite kraftigare kvalité. Då kan de bättre stå emot både höstkyla och utelek!





Även här nerstickad grensöm för förstärkning - och dekoration eftersom jag valde att göra jeansen så enkla, inga krusiduller här inte!


Sist men inte minst mysiga mjukisbrallor att ha under overallen.



Jag ville göra en byxa som går att ha under tex överdragsbrallor, galonisar och overall men som ändå skulle var mer "byxa" än långkallingar eller leggings.


Hjärtan i närbild - me like!!!

För mig är dessa kläder i högsta grad unisex och passar på både tjejer och killar - och faktiskt också lite ursprunget till att jag började sy barnkläder för några år sedan.

När min äldsta son föddes fanns det nästan bara mörkblått och grått och svarta "killkläder" - och tjejsidan var inte bättre heller. Bara ljus rosa och lila och pasteller - och min son har rödlätt hår, ganska ljus hy och gröna ögon och såg ut som ett spöke i det mesta vi ärvde eller köpte. Men med dessa varma och ganska knalliga färger lyser hela han ikapp med färgspraket - underbart!

Just hjärtana ovan är ju blandade med varma och kalla färger, vilket gör att de passar många riktigt bra. Ja, okej, jag erkänner, jag är färgnörd och intresserar mig mycket för hur individens färgskala ser ut, hur man kan lyfta fram och upptäcka nya nyanser och skalor att kombinera.. Det viktigaste är ändå att man följer sin egen smak oavsett hur någon annan tycker att det "passar" eller ej. Så klart!

Man kan ju faktiskt också bara gilla färg (och hjärtan) utan övrig analys! :-)

Byxor till min stora lilla 4-åring ♥

Upptäckte häromsistens att nästan samtliga (!) av fyraåringens byxor var trådslitna, sönderslitna eller på annat sätt luggslitna :-)

Nu är det så att han har till största andelen ärvda kläder och just byxorna är han tredje eller fjärde person i användnings-ordningen - tror faster det att byxorna faller sönder!!!

Han fick följa med in i syrummet och titta och önska tyg. Ett par muddjeans, ett par manchesterbrallor och så favoriten velourmuddisar. Jag har kanske drygt 10 olika sorters velour i tygskåpet, enfärgat som mönstrat, men de här orange/brun/grönrandiga är hans absoluta favorit. Han var mycket bestämd på den punkten!!!







Han var mycket nöjd i morse när han fick välja byxor att ha idag - randiga velourmuddisar förstås! :-)

Mönster eget
Storlek 110


Hjärtan, rött och en jacka till...

...för här kommer den tredje systern i jackfamiljen för den här gången.





Återigen traderafyndat bomullstyg - känns som ganska tunn poplin.





Överst en större synlig knapp följd av fyra dolda tryckknappar




Trippelstickning i turkost :-)

Jackan är i strl 92 och är till salu för 575 :- ink frakt. Den går att beställa i fler storlekar.

Jacka i grönt och gult :-)

Om ni någonsin har vägarna förbi Säffle i Värmland så tycker jag att ni ska titta in på Erikshjälpen. Jag har fyndat såååå mycket där!

Denna jacka är sydd av ett sängöverkast som var sådär klassiskt måttsytt till en enkelsäng med volanger och hela tjofadderittan, men åter igen - jag tycker att det gör sig bättre här :-) Snacka om unik!



Storleken är 92, solgul mudd  och foder från Myrins. Jag tycker också att det är fint med det blåa fodret som tittar fram i huvan och i underkant.




Ingen dragkedja denna gång utan trycknappar från Bibbis. En stor upptill och sedan fyra ytterligare, fast dolda.



Baksidan är nästan bäst!

Jackan är till salu för 575 kr ink. frakt och går även att beställa i andra storlekar.


Blåblomjacka och lilltjejen in action!














Jacka och tygfynd!

Ibland har man tur - var en sväng på Stadsmissionen häromdagen och fyndade några gardiner och lakan. Uppdraget var egentligen att hitta nya pussel till barnen, men de fick hålla till godo med Starke Staffan i stället.

Det här blommiga, blåa tyget har säkert sett ok ut som gardin hos någon en gång i tiden, men jag tycker att som jacka ter det sig som ett riktigt litet konstverk. Mönstret, färgen - what´s not to like?




Jakan har ekologisk mudd i huvans framkant samt i ärmslut, delbart blixtlås samt en liten slejf med knapp högst upp. Den har lite rynk både på fram och baksida för extra vidd. Den är tvättad i 60 grader - med tvättnötter, såklart.





Även dragkedjan är faktiskt återvunnen - kommer från ett lager med jackor och dragkedjor som skulle slängas, men som tur var fanns en god vän på plats och kunde lägga undan en stooor kasse till mig - det tackar vi för!!! :-)



Den är fodrad med ett tunt lager stoppning och glansigt foder. Riktigt gosig och skön!



Även baksidan tål att tittas på :-) Vackert, inte sant?

Denna jacka är i storlek ca 92 och kommer snart att följas av fler "systrar" i andra tyger och färger.

Den är till salu för 575:- och går även att beställa i andra storlekar.



Liten detalj - den solgula knappen. :-)

Förresten, kom på en liten utmaning till mig själv - vore kul att göra en "killigare" variant av detta tyg - hmmm, idéer, någon?

Provklänningar

En bekant med tre barn kom med en klänning som varit en favorit i flera år för äldsta dottern. Nu var den till slut urvuxen, men hon hade hittat velour i härliga färger och tänkte sig en repris på älsklingsklänningen.

Hon kom till mig med tyg och orginal och det var verkligen en fin klänning!

Jag har ännu inte klippt i hennes velour då jag ville göra några provklänningar i eget tyg först, storleken är ca 110 Så här blev det:



Första försöket - helt OK, faktiskt.
Turkos velour från någons påse med överblivet tyg. Ekologisk mudd i petroleumblå

Sedan tog jag i med mera färg!!! Lite mer i min smak, härligt med stickningarna i turkost mot det cerisa. Här fick ärmen bli kort, tyget räckte inte... :-)

Kolla in den dekorativa skärningen på baksidan, dvs den högra bilden.

Jag vill bara poängtera att dessa klänningar INTE kommer att finnas till salu hos SöstraMi, eftersom jag kopierat en annan design. De är uppsydda endast som en tjänst till en kompis. Men visst blir man glad och inspirerad av den här modellen :-)



söstra mi gör en liten, unik kollektion med kläder för barn att leva i. Färg, form och funktion är nyckelorden.

söstra mi tvättar alla tyger innan sömnad med tvättnötter och strävar också efter att använda ekologiska och återbrukade material.

För beställningar eller frågor – välkommen att kontakta mig på [email protected]

Tack för besöket!

RSS 2.0