Så blev det - lussefirande

Årligt lussefirande på förskolan - i nya tomtedräkterna :-)
Mina fina tomtenissar! Lilltjejen har med sin gula Kånken överallt - även på luciatåg...
Mellansonen börjar bli stor, nästa år är det dags för förskoleklass.
Liten glad - och trotsig! - treåring

Onepiece till storebror


Äldsta sonen ville  så gärna ha en onepiece - jag var inte så sugen på att sy nån, tycker inte att plagget är så intressant. Men när jag väl satt mig ner och funderat och ritat en stund så blev det riktigt roligt!

Av rött, mjukt collegetyg från Stoff och stil började jag så sy denna prototyp - det måste man väl ändå kalla den, eftersom jag testar mönstret.
Det gick fort och blev rätt bra direkt. Jag ville inte sy några fickor, utan valde att göra själva plagget först. Fickor får jag sätta dit efteråt, nu när jag vet att det funkar. Det blir ju verkligen lite bakvänt, men det får gå.
Sonen var hursomhelst supernöjd vid provningen :-) och nu trillar beställningarna in... Ja, där ser man.
Jag visar onepiecen i nuvarande skick, så får ni se sen när den är klar också!
Ja, dragkedjan SKA gå hela vägen upp, mamma!
Lillbrorsan ville också vara med på kort - "den är så mjuk, mamma!"
Sonen har valt färg och muddar själv. Pricken över i tycker han skulle vara om jag kunde hitta ett Gryffindor-märke i rött och guld att sy på. Nån som vet var man kan hitta det? :-)

Bagarens barn...

Ja, det var ju det där med de egna barnen - kom i sista sekunden ihåg att vår förskola ska ha sitt luciatåg i morgon och att två av barnen ska delta...

Lilltjejen hade sin tomteoutfit klar, men mellanbrorsan hade inget att ta på sig. Så det var bara att sätta sig vid maskinen och sy. Som tur är håller jag ju på med tomteseten nu, så det gick ändå ganska fort... :-)
Jag bara undrar vad som hade hänt om jag inte kommit på det ikväll? Hade jag då gladeligen gått till förskolan vid hämtningsdags och missat hela grejen? Nja, jag hoppas och tror att man som stressad småbarnsförälder ändå utvecklat nånslags extra föräldragen som sätter in så här kvällen innan, preciiiis innan det är försent ;-) Puh!
Här är iaf tomtekläderna i storlek 116
Jag hoppas på att kunna bjuda på några livebilder efter i morgon :-)

Vinnarna i tomtetävlingen!

Äntligen!!! Nu är sjuka barn nästintill friska och lottdragning har gått av stapeln!
Eftersom sjukdomarna försenat hela processen vill söstra mi kompensera med en extra vinnare.
Så här är de två vinnarna - Lisa Wendel och Linda Lindqvist Fd Hansson! Gratulerar :-) Meddela mig vilka storlekar ni önskar på tomtedräkter samt postadress så får ni snart paket på posten.
Och alla ni andra som deltog i utlottningen - givetvis kan ni också få köpa tomtesetet - jag har ett antal uppsydda och mer tyg hemma. Så maila beställning till sostrami@gmail.com eller här på fb så snabbar jag mig. Jag skickar inom denna vecka om ni beställer allra senast onsdag. God Jul!
Äntligen!!!
Nu är sjuka barn nästintill friska och lottdragning har gått av stapeln! Det var verkligen många som ville vara med :-)Eftersom sjukdomarna försenat hela processen vill söstra mi kompensera med en extra vinnare.

Så här är de två vinnarna- Lisa Wendel och Linda Lindqvist Fd Hansson! Gratulerar :-)
Meddela mig vilka storlekar ni önskar på tomtedräkter samt postadress så får ni snart paket på posten.

Och alla ni andra som deltog i utlottningen - givetvis kan ni också få köpa tomtesetet - jag har ett antal uppsydda och mer tyg hemma.

Så maila beställning till sostrami@gmail.com eller här på fb så snabbar jag mig. Jag skickar inom denna vecka om ni beställer allra senast onsdag.

God Jul!söstra mi gör en liten, unik kollektion med kläder för barn att leva i. Färg, form och funktion är nyckelorden.

söstra mi tvättar alla tyger innan sömnad med tvättnötter och strävar också efter att använda ekologiska och återbrukade material.

För beställningar eller frågor – välkommen att kontakta mig på sostrami@gmail.com

Tack för besöket!

RSS 2.0