Lekbyxor till stora lilltjejen
Lilltjejen börjar bli stor - åtminstone tycker hon det själv. Mamma, jag e stor sej o du e liten sej, säger hon ofta. :-)

Stora tjejen vill helst ha storebrödernas ärvda kläder, absolut inga tjejkläder, utan två-tre storlekar för stora ska de vara. Helst med Batman eller Spiderman på.

Så när det blev dags för nya utebyxor, eller lekbyxor som hon själv kallar dem, var det förstås viktigt att de var likadana som brorsornas.

Lätt stretchigt jeans och bävernylon var ledordet för dessa dra-påbyxor. Här kommer bara som hastigast några livebilder - få se om jag lyckas fotografera dem närmare vid ett annat tillfälle. Just nu vill hon nämligen inte ha några andra byxor alls. :-)


Stor present till liten bebis!!! Välkommen till världen lilla systerdotter! ♥♥♥

I går firades lilla Hoppsan (ännu ej namngiven) som drygt en vecka gammal presentades av hela storfamiljen. Morfar, bonusmormor, mostrar, morbröder och kusiner oooade, aaaade och snusade bebisdoft så det stod härliga till :-)

Nygamla landskapstyget från Jofotex, som till min lycka är gjort av ekologisk bomull, gjorde premiär. När jag fotade var det redan kväll och mörkt, så tänk er färgerna ännu rikare!Först ut en body i strl 62/68 att ha lite på tillväxt. Som sagt var, färgerna är ännu finare i verkligheten...Matchande babyhjälm strl 44 cmOch såklart en velourhoodie! Storleken är 62/68 med praktiska växamuddar.......och byxor till!Klänning i återbrukat vintagebomullstyg - går nog att ha läääänge. Rynk i ärm och motveck fram - snabbt och snyggt!

Även här blev färgerna lite matta och tråkiga jämfört med verkligheten.Tryckknappar bak.

Gula får på beställning!

Ytterligare en beställd body - gula ekologiska får från Jofotex!
Till denna body har jag ritat om mönstret, tyckte att storlek 68 var lite för liten. Så nu har 68:an fått lite mera längd:-) Det blev bra, faktiskt, kul att bli nöjd med egna mönster!Pyjamasparty!

Äldste sonen skulle för första gången sova över hos en kompis. Vanligtvis gillar han att sova i korta shorts, men "när man ska sova över hos nån, mamma, då måste man ha en riktig pyjamas!". Enligt uppgift var planerna för kvällen "tacos, film, TV-spel och lite annat...". Behöver det sägas att förväntan var stor... :-)

Så - en riktig pyjamas fick det bli.

Mjuk interlock och ekologisk bomullstrikå till tröja resp. byxor. Storleken är ca 128.Poserade gjorde han faktiskt riktigt gärna... :-)Deerdotklöver

Från underbara Deerdot kommer denna mjuka, härliga interlock med retro-klöver. Ett nöje att sy i - och att titta på!

Bodyn är kantad med ganska tunn, ekologisk bomullsjersey.Omlott för den lilla babyn i strl 50-56För den lite större babyn i strl 62-68En närmare titt på det fina mönstret.

Det var som alltid lite kinkigt att kanta med slinkig jersey, men med tålamod och tungan rätt i munnen kommer man långt :-)

Jag är verkligen förtjust i detta tyg - hoppas att det återkommer till försäljning!

Dessa kan du köpa hos Sally Bazar och här på bloggen. Priset är 275:-

söstra mi gör en liten, unik kollektion med kläder för barn att leva i. Färg, form och funktion är nyckelorden.

söstra mi tvättar alla tyger innan sömnad med tvättnötter och strävar också efter att använda ekologiska och återbrukade material.

För beställningar eller frågor – välkommen att kontakta mig på sostrami@gmail.com

Tack för besöket!

RSS 2.0