Stretchfrotté och traktorer till storebror

Ibland blir en del tyger liksom heliga kor - man drar sig för att använda dem för att man vill göra något alldeles speciellt med dem.
Så har varit fallet med den här stretchfrottén från JNYdesign. Jag tror att det förstås dels beror på att jag tycker så oerhört mycket om just det - färgerna, kvalitén - men också på att det faktiskt kostar ganska mycket.
Men nu har det faktiskt legat och stirrat på mig i flera år så det var faktiskt dags att göra något av det! Och det blev något så odramatiskt som en tröja till storebror i storlek 128 :-)


Och så roligt att äntligen få använda nya namnlapparna!!! :-)


Stretchfrotté är för övrigt ett av mina favorittyger - för säkert tankarna och känslorna till barndomen på ngt sätt...

Nya namnlappar - som smågodis :-)

Hurra! Äntligen har de kommit - de nya namnlapparna från 3exter!!!


Fina. va? Jag är såååå nöjd!Tack Ulrika!

Pippiförkläde

I julas önskade sig en av mina systerdöttrar ett Pippiförkläde - de hade letat i affärerna, men alla Pippikläder de hittade såg inte "på riktigt" ut och hade dessutom Pippilogga tryckt på sig. Oj, vilken märklig mening, men ni fattar, va.. ;-)

Den klänningen hann inte fastna på bild, men enligt rapport från min syster så var det en lyckad julklapp - hon vill inte ta den av sig ens på natten!
Men min dotter ville genast ha en också. Så fick det alltså bli.


Framsida - UTAN logga :-)


Baksidan. Ser lite vågig ute på bilden, men det ser inte riktigt ut så i verkligheten!
Mönstret kommer från någon Ottobre - jag tycker att det var lite för stort för sin storlek, brett liksom. Så om jag gör det igen kommer jag nog rita om det.

Materialet är typ indisk bomull från tyglagret och bomullstyg från någon secondhand-gardin. Snedslå från Bibbi.

Storleken är 98.

Mina barn blir ofta lite avundsjuka när jag syr beställningar till andra, de vill helst att jag ska sy till dem :-) Om jag syr mycket av något, tex till butiksförsäljning, så försöker de glatt  förhandla till sig ett eller annat exemplar. När jag sydde mössor senast så tog äldsta sonen inte mindre än tre(!) för eget bruk. Jag blev så smickrad så att jag lät honom...

Smått och gott

Tänkte passa på att blogga lite smått och gott, sånt där som man gör lite vid sidan av , liksom.
Stickade strumpor till lillstumpan
Och fler kalsonger till grabbarna
Och julklappen jag fick av mim mor - hurra!!!
Och till sist en glad vinterbild på två kusiner :-)
Några dagar jullov kvar innan verkligheten börjar igen!

Nya uggle-underkläder till jul

Alla barnen behöver nya underkläder - och det är normalt något som jag faktiskt brukar köpa till dem, orka liksom... ;-)
Men ibland blir jag så trött och arg - alla dessa extremt stereotypa färger och designer - spiderman, batman, hello kitty - kan det verkligen inte finnas några alternativ? Dessutom är det ganska dyrt att köpa underkläder till barnen - även om man håller sig till de stora kedjorna.
Så nu under jullovet tänkte jag göra slag i saken. Nog har jag sytt något enstaka underklädesplagg tidigare, men jag har inte något eget mönster.
Så jag tog mönster ur en Ottobre och började prova mig fram.
Och såhär blev det - den här gången... ;-)
Kalsonger till grabbarna i storlekarna 116 och 128. Valde att inte bandkanta varken nertill eller stickningar - tyckte att det blev klumpigt. Tyget är ekologisk bomullstrikå från Jofotex.
Och trosor till lilltjejen i storlek 98 - inte så tokigt. Valde att sticka ner bandkantningen i benringningen med sicksack för att få det lite plattare, men det blev inte riktigt lyckat. Nästa gång gör jag nog som jag brukar i stället...
Jag tänker nog fortsätta att utveckla mönstret, är inte riktigt nöjd ännu. Men på positiva sidan är att det faktiskt inte tog alls lång tid när jag väl bestämt mig - och fått tummen ur :-)
Det blir definitivt fler i framtiden!

Tunika med apor till lilla Pippi

Ja, det är väl ganska tydligt vem som för närvarande är dotterns största förebild :-) Flätor ska det vara, helst med rosetter.
Jag sydde till hennes kusin i julklapp en Pippi-förklädesklänning som tyvärr inte hann fastna på bild :-( Den var iaf gul med rödrutiga fickor.
Men då vi fortfarande är kvar i lillstugan på landet har jag inte tillgång till mer av just det tyget - jag tog av packningsskäl bara med just det jag behövde... Och lilltjejen blev ledsen... Där ser man när man försöker packa endast det nödvändigaste - ska jag aldrig försöka mig på mer ;-)
Men en gul tunikeklänning kunde hon få i alla fall, och gula rosetter. Med det lät hon sig nöja. Tyget är någonsorts jersey, köpt på någon syfestival vill jag minnas...
Petroleumblå mudd i halsringningen, lite rynk på bröstet och så några blåa stickningar att bryta av med.
I Pippiväskan bär hon med sig det viktigaste - snuttis och gosedjur :-)
Det är nästan bara lilltjejen och jag som kommer undan med den här otroligt varma gula färgen, så det är roligt att kunna använda den till nåt!
Storleken är 98 och mönstret är eget.

Mössor i roooooosa

Innan jul fick jag en beställning av ett syskonpar på våra barns förskola - de ville ha varma mössor, helst i rosa och möjligtvis i lila.

Så jag sydde upp några olika varianter och tänkte att det som blir över kan jag lämna in till butik. Men tjejerna tyckte att det var så roligt att välja mössor attde tog nästan allihop! Det blev bara någon enstaka kvar...
Först gjorde jag några i roooosa fleece, tjejerna fick själva välja vilken färg de ville ha på den virkade blomman :-)
Sedan sydde jag några i alternativfärgen lila
Och till sist några i härlig hjärtvelour - roooosa förstås!
Fodrad med rosa fleece
Rosa är ju inte någon färg som jag har mycket av - varken jag eller mina barn passar särskilt bra i det,  bortsett från väldigt varma varianter som laxrosa och så. Här hemma är det mannen i huset som möjligtvis bär upp den rosa färgen.
Så det var roligt att frossa lite i rooooosa :-)

söstra mi gör en liten, unik kollektion med kläder för barn att leva i. Färg, form och funktion är nyckelorden.

söstra mi tvättar alla tyger innan sömnad med tvättnötter och strävar också efter att använda ekologiska och återbrukade material.

För beställningar eller frågor – välkommen att kontakta mig på sostrami@gmail.com

Tack för besöket!

RSS 2.0