Mitt första lapptäcke

Jag har länge längtat efter att ha ett tunnare täcke i soffan. Tjockare än en filt men tunnare än ett täcke, ja, ni fattar.
 
Vårt vardagsrun har en fondvägg med Josef Franck-tapeten Våreld, så de rådande färgerna går i varma gula, gröna och röda toner. Jag tror snarare på att mixa än matcha när det gäller heminredning, så jag brydde mig inte om så mycket mer än att att hålla mig i den varmare färgskalan.
 
Tygerna är samtliga återbrukade tyger som jag antingen köpt på second hand eller fått. Det var underbart att få frossa i färger och mönster!
 
Jag vet inget om komposition och sådant när det gäller lapptäcken, jag förstår ju att det säkert finns en massa tekniker och "regler" - jag gjorde mest som jag själv tyckte blev snyggt.
 
Som mellanlager har jag ganska tjock vadd och på baksidan gul lakansväv. Att det ser skrynkligt ut beror på att vi använt täcket i flera veckor redan innan jag fått tummen ur att blogga om det :-)
 
Storleken blev ungefär 170 * 130 cm - precis lagom i TV-soffan eller att lägga på gästsängen.
 
 
När jag lagt ihop alla lager quiltade jag motsvarande 4*4 rutor, sydde en ram runtom och avslutade ytterkanten med snedslå. 
 
Man kan ju inte sticka under stol med att det kräver noggrannhet och tar tid, men det var faktiskt värt varenda minut! Vi använder täcket varje dag och det är en verklig prydnad i vårt hem. Nu är jag faktiskt sugen på att göra fler... Vi får väl se :-)

Kommentarer
Postat av: Karinottilia

Så himla fint täcke. Att quilta är coolt!

Svar: Åh, tack ska du ha! Jag är glad att funkade så bra, för det här med att quilta verkar vara en hel vetenskap. :-)
sostrami.blogg.se

2012-10-30 @ 20:02:41
URL: http://karinottilia.blogspot.com
Postat av: Anonym

Åh vad fint! Nu blev jag faktiskt sugen på att göra ett till vårt vardagsrum, inte haft den tanken förr. Det enda lapptäcke jag gjort var sovtäcke till sonen på dagis.

Svar: Jag skulle gärna göra fler, men då måste jag nog samla lite tålamod... ;-) Men vi använder vårt täcke varje dag, så det var verkligen värt allt pill!
sostrami.blogg.se

2012-10-31 @ 10:08:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

söstra mi gör en liten, unik kollektion med kläder för barn att leva i. Färg, form och funktion är nyckelorden.

söstra mi tvättar alla tyger innan sömnad med tvättnötter och strävar också efter att använda ekologiska och återbrukade material.

För beställningar eller frågor – välkommen att kontakta mig på sostrami@gmail.com

Tack för besöket!

RSS 2.0