Fint på utsidan

Jag har lämnat mina symaskiner i stugan - återvänder snart dit. Lite tomt känns det allt... Så jag passar på med att sticka emellan med lite off-topic.

När man handlar av söstra mi får man en sån här påse. :-) Jag ville inte beställa färdigtryckta påsar av miljömässiga och ekonomiska skäl - så då fick det bli så här. Ganska fint ändå, va?
Nyfödingshoodie

I vit velour sydde jag en riktigt liten nyfödingshoodie till senaste tillskottet i kusinskaran. Storasyster fick i julas en lite större velourhoodie (som tyvärr aldrig fastnade på bild), så jag tänkte att det vore roligt med syskonmatchning.Ser ni den underbara vaxduken från Rice i bakgrunden? Köpt på Sally bazar, förstås :-)

Även om hoodien stängs med knytband på utsidan, så tycker jag att det blir för bylsigt på insidan. Jag sätter istället dit en tryckknapp och ett litet bomullsband, se nedan...Storleken är 62. Insidan av huvan är sydd av överbliven, supermjuk interlock.

Jag gillar också detaljen med stickningen som jag använt längs kanterna - nu är jag och min CoverPro riktigt goda vänner. Det tog ett tag, men nu så!Välkommen till världen, lilla bebis!

Doppresent med stjärnor

Mer obloggad skåpmat :-)

En doppresent till en liten tjej var beställd.
Efter lite överläggande blev det den här lilla klänningen som håller länge i storlek. Jag valde att kombinera småstjärnorna med klassiskt rutigt. Det blev liksom en lite modernare lilla Ida-look lagom till sommaren.

Storleken är 62/68
Mönstret är inspirerat av en modell jag såg i Ottobre för ett tag sen, jag har modifierat ärmen, längden och proportionerna litegrann. Tycker att Ottobre ofta har väldigt bra ideér men att mönstren är ganska breda och liksom lite oformliga i storlekarna.

Det är faktiskt inte alls avancerat med vecken fram, det går ganska fort och enkelt men ser arbetat ut. Roligt!

Ärmen rynkade jag med resårtråd bara lite upptill längst ut, så att små runda babyarmar ska få plats ordentligt.

Knäppningen bak. Jag valde att fålla med en stickning och vanliga hushållsmaskinen, det blev fint tycker jag. Lite mer "attityd". :-)

Ja, fler såna här lär det nog bli... Jätterolig och enkel modell att pyssla med.


Godda´, godda´!

Nu är det fullt upp hos Söstra Mi - inte mycket sytid till övers... :-( Men då hinner man ju blogga sånt som inte hunnits med tidigare :-)

Här kommer en tröja som beställdes av min systerson som skulle fylla 5 år. Han önskade sig en huvtröja med godda´ficka. Jaha, sa jag, då får jag väl sy en sån då. Men godda´ficka hade jag aldrig hört talas om? Som tur var kunde min syster ge besked - en godda´ficka är en ficka på magen där händerna kan mötas och säga godda´, godda´! Underbart beskrivet, tycker jag... :-)

Tyg från JNYdesign, storleken 116

Godda´ficka!

söstra mi gör en liten, unik kollektion med kläder för barn att leva i. Färg, form och funktion är nyckelorden.

söstra mi tvättar alla tyger innan sömnad med tvättnötter och strävar också efter att använda ekologiska och återbrukade material.

För beställningar eller frågor – välkommen att kontakta mig på sostrami@gmail.com

Tack för besöket!

RSS 2.0